De verschillende type pagina's en hun functies


Je hebt wellicht al gemerkt dat je een aantal verschillende pagina's kunt toevoegen aan een website

Wanneer je op de knop Pagina toevoegen klikt, aan de linkerkant van de editor, dan zie je een lijst met zes verschillende paginatypen die je op de website kunt gebruiken. 

wanneer je op 'Nieuwe pagina toevoegen' klikt ...

> De standaardpagina 

Dit is de gebruikelijke pagina die je zal gebruiken om je website te bouwen. Het is perfect voor het combineren van tekst en goed gekozen foto's om deze te illustreren. Er zijn een aantal verschillende alternatieven tekst- en foto-opmaak die je op een standaardpagina kunt gebruiken.


> De galerijpagina

Dit is het type pagina dat je zou willen gebruiken indien je een aantal foto's wilt presenteren. Op een galerijpagina kunt je maximaal 12 foto's plaatsen in een opmaak die speciaal is aangepast voor het presenteren van foto's. De foto's worden klein weergegeven wanneer ze op de pagina staan maar worden in een groot formaat geopend als erop geklikt wordt zodat lezers ze goed kunnen bekijken.
   
Overweeg de limiet als een uitnodiging om je foto's te organiseren op een manier die gemakkelijk door de lezers is te bevatten. Als je te veel foto's in één galerij plaatst, loop je het risico dat je lezer uit het oog verliest waar de site echt over gaat. Werkelijk.
Overweeg het volgende: maak meerdere galerijpagina's, toegewijd aan verschillende onderwerpen of verschillende aspecten van je onderwerp. Dit is een belangrijke aspect voor je lezers en voor zoekmachines.
Meer over dit belangrijke onderwerp: hoe organiseer je galerijpagina's

> De Journaalpagina

Een dagboek lijkt veel op een gangbare blogpagina. Het is heel eenvoudig om commentaren direct in een pagina van je website te plaatsen. Elke invoer krijgt een datum en tijd die overeenkomt met het moment dat je het hebt geschreven. De meest recente zeven journaalposten worden op de pagina weergegeven. Oudere commentaren worden chronologisch georganiseerd en kunnen onderaan de journaalpagina zichtbaar worden gemaakt. 

> De Spacer 

Een Spacer is geen werkelijke pagina maar functioneerd als een pagina die verschijnt in het linker menu. Gebruik de Spacer om de tabbladen in verschillende groepen te op delen. De Spacer telt niet mee voor de limiet 7 pagina voor Starter sites of de 30 pagina limiet voor Pro sites. Je kunt zo veel Spacers gebruiken als je wilt om de tabbladen voor je lezer te organiseren.

> De contactpagina

De contactpagina wordt gebruikt om je gebruikers gemakkelijk contact met je op te laten nemen. Natuurlijk kun je je e-mailadres op de site plaatsen maar dan is het ter beschikking en openbaar voor iedereen. De contactpagina laat je gebruikers het formulier invullen en contact met je op nemen zonder dat je je blootstelt aan spam.
Het is goed gebruik dat elke site een contactpagina heeft. Het contactformulier stuurt automatisch een e-mail naar het e-mailadres dat je aan SimpleDifferent hebt doorgegeven toen je je aanmeldde voor een account. Als je het e-mailadres wilt wijzigen, kunt je dit doen in het "Account voorkeuren" menu. 

> De Links-pagina

Je kunt een link maken op welke pagina dan ook door gebruik te maken van de link-knop in de teksteditor. Het is ook een goed idee om een gehele pagina toe te wijden aan koppelingen gerelateerd aan de inhoud van je site.
Suggereer koppelingen naar relevante websites, overeenkomstig het onderwerp van jouw website. Gebruikers zullen je dankbaar zijn. Als bonus zullen zoekmachines de website ook zien als een bron van informatie.
De links-pagina maakt het mogelijk om je koppelingen te organiseren in categorieën. Houd het vooral bijgewerkt!