Links gebruiken en bestanden aanbieden

De interne link knop


Het aanbieden van links voor je gebruikers om te bezoeken

Er zijn vier verschillende soorten links die in SimpleDifferent kunt toepassen. 

1. Interne links

Dit zijn links die verwijzen naar een locatie die op jouw site staat en je lezers helpen om beter de site te laten navigeren. De tabbladen aan de linkerkant van de website zijn eigenlijk ook links. Het is ook nuttig om lezers koppelingen in de tekst te geven om hen beter door pagina's te laten navigeren.

Om een interne link te implementeren moet je de tekst selecteren die je voor de koppeling wilt gebruiken. Zodra je de tekst hebt die je wilt gebruiken, kunt je op de knop "interne link" klikken. selecteer vervolgens de pagina van je site die je de lezer wilt tonen wanneer ze op de link klikken.

Het is een goed idee om je lezers te vertellen wat er gebeurt als ze op je link klikken.
Lezers houden niet van verrassingen.

[ Je kunt meer lezen in onze 'schrijf voor het web' gids over het gebruik van interne links ]

De externe link knop


2. Externe links

Dit zijn links die verwijzen naar andere sites. Ze zijn zeer handig om lezers extra informatie te geven over een onderwerp dat je aanbiedt maar buiten het domein van jouw website.

Ook hier is het een goed idee om je lezer gereed te maken en hen te laten weten waar ze naartoe verwezen worden. Externe links kunnen de lezer onaangenaam verassen omdat ze van de website weggehaald worden wanneer ze op een externe link klikken.
[ Klik hier om naar de gids Schrijf voor het web op onze website te gaan en kom meer te weten over links ]

De e-mail link knop


3. e-mail links

Email links zijn een manier om een e-mailadres in je website te plaatsen. Wanneer op de mail-link door de lezers wordt geklikt wordt de standaard mailclient geopend die dan gereed is om een email te sturen naar het e-mailadres dat je in de mail-link hebt ingegeven. 


Om een e-maillink te implementeren, selecteert je de tekst waarin je wilt dat het verschijnt. Klikt op de link 'e-mailadres' en voer het e-mailadres in dat je wilt gebruiken.


Mail links zijn voor gespecialiseerde situaties. Gewoonlijk raden wij je aan om een contactpagina in je website te maken zodat lezers je kunnen contacteren zonder je e-mailadres te tonen. Dit voorkomt spam. 

[ Lees meer over het gebruik van contactpagina's op je website. ]

Je kunt bestanden koppelen met de knop Externe links


4. Links naar een bestand

Linken naar een bestand is een manier om downloadbare bestanden aan je lezers aan te bieden. Misschien vind je het nodig om een document, een PDF-bestand, een foto of een muziekbestand te verstrekken.
Er zijn veel verschillende diensten die ruimte bieden om je bestanden op te slaan, zoals dropbox, Google Drive, iCloud, ...
De knop Externe link-knop laat je een link naar het bestand maken.


[ Klik hier om onze speciale site te lezen over het koppelen naar downloadbare bestanden ]