Trefwoorden en metagegevens

De sleutel tot trefwoorden  


Het toevoegen van metadata aan een SimpleDifferent-site is eigenlijk heel eenvoudig


In de rechterbovenhoek van uw SimpleDifferent editor staat een sleutel icoon. Als je erop klikt verschijnt er een paneel waarin je de metagegevens van de huidige pagina kunt bewerken.


Je weet wellicht al (of denk dat je ) weet wat zoekwoorden zijn en hoe ze verband houden met zoekmachine optimalisatie, maar er zijn een aantal handige tips die je kunt toepassen om je zoekwoorden op een effectieve manier voor je te laten werken.


<Titel>

De titel van de pagina is wat verschijnt bovenaan de browser en in tabbladen. Dit laat mensen die de pagina lezen weten waar ze zijn. Het zal ook Google helpen om de inhoud en het onderwerp van de pagina te identificeren. Je moet een titel hebben die zowel beschrijvend en makkelijk te begrijpen is, maar ook kort genoeg om gemakkelijk in tabbladen of aan de bovenkant van de browser te staan. Het zou ook een titel moeten zijn die zeer relevant is voor het onderwerp waarmee je te maken hebt op die pagina van de site.

De plaats waar lezers de <Titel> tag zullen zien. Kijk naar deze titel bovenaan je eigen pagina.

<Naam> 

Dit is de naam van het bestand, zoals het op de servers wordt weergegeven. Dit bepaalt ook het adres van de pagina. Het is een goed idee om iets te kiezen dat beschrijvend is en mensen helpt te begrijpen waar de pagina over gaat. Het adres van deze pagina is bijvoorbeeld:
http://tools-guide.simdif.com/metadata.html
Wees hier echter voorzichtig. Als je in een vroeg stadium bent met het bouwen van je site is veranderen van de titel van de site prima. Maar zodra de site operatief is en mensen ernaar linken (ernaar hebben gekoppeld), betekent dat het veranderen van de naam dat al deze links niet meer werken. (SimpleDifferent verandert automatisch alle interne links, maar we kunnen niet hetzelfde doen voor sites van andere mensen). 


<Omschrijving van de pagina>

De omschrijving van de pagina is de korte zin of twee die onder zoekresultaten in Google verschijnen. Dit zou wel eens de eerste introductie van jouw site kunnen zijn die de lezer ziet als ze de site vinden via een zoekmachine.
Je moet ervoor zorgen dat wat je hier schrijft meteen de meest significante woorden bevat, een heel duidelijke omschrijving van het materiaal op die pagina. Probeer ook om woorden te gebruiken die werkelijk in de inhoud van de pagina voorkomen. Google weet op die manier dat wat je als beschrijving opgeeft overeenkomt met de inhoud.


De <Omschrijving van de pagina> wordt hier weergegeven in Google. Jouw korte beschrijving zal lezers helpen te beslissen of ze de pagina willen bezoeken.

<Trefwoorden>

Eigenlijk kan je dit veld leeg laten. Waarom ? Omdat om jouw site te kunnen begrijpen en het nut ervan te kunnen beoordelen, vindt Google deze trefwoorden in de pagina.

Je kunt er nog steeds voor kiezen om deze metadata in te vullen voor eventuele andere zoekmachines. Zorg ervoor dat de metagegevens "trefwoorden" woorden bevatten die afkomstig zijn uit de inhoud van de pagina zelf.

Als je een trefwoord hebt dat je echt wilt gebruiken, maar het niet gebruikt in de inhoud van de pagina, zul je moeten overwegen om de inhoud te wijzigen zodat de woorden die je wilt gebruiken werkelijk op de pagina staan.

Elke pagina van je site moet een selectie van andere zoekwoorden hebben.