Het publiceren van je site

Een site heeft twee kanten.


De privé kant

In de editor heb je alle gereedschappen om de site te organiseren voor de lezers. Dit is wat je ziet wanneer je inlogt met je account.

Klik op de globe om je site te publiceren

De publieke kant

De andere kant is wanneer je het "online publiceert". Dan wordt de laatste versie van je site toegankelijk op het web.


Publiceer de site om het toegankelijk te maken via het web 

Het publiceren van een website is een heel makkelijk proces. Het enige wat je moet doen is op het globe-pictogram te klikken rechtsonderaan in de SimpleDifferent-editor. (of de knop 'publiceer online' als je vanaf een computer werkt)


De eerste keer als je je site publiceert moet je wat persoonlijke gegevens invullen. Deze informatie is alleen voor juridische doeleinden en zal nergens op het web worden gepubliceerd of voor andere doeleinden worden gebruikt. Zorg ervoor dat deze informatie zo accuraat mogelijk is. 
Je hoeft deze persoonlijke informatie slechts één keer in te vullen, maar je kunt het op elk gewenst moment bewerken in het menu 'Account voorkeuren'.
Wanneer je een pagina vergrendelt wordt het niet gepubliceerd.

Praktische tip: Hoe ga ik te werk met een nieuwe kladpagina?
Als je aan een nieuwe pagina werkt die je nog niet wilt publiceren, klikt dan gewoon op het slotpictogram rechts bovenin. De publicatieprocedure zal het dan overslaan. Als het klaar is en je het wilt laten zien aan bezoekers, klik dan gewoon opnieuw op publiceer je site.

Vroeg publiceren

Mensen zullen je site niet kunnen vinden tot jij het begint te promoten en ook Google zal je site niet vinden totdat het een link heeft van een andere site. Dus voel je daarom vrij om vroeg te publiceren, zelfs voordat je de site voltooid hebt. 

Waarom?
  • Het is goed om je site met een frisse blik te bekijken. Je zult verrast zijn hoeveel dingen je opvallen als je je site ziet op dezelfde manier als jouw lezers het zullen zien. 
  • Je kunt ook feedback krijgen van vrienden waaraan je het adres zend.

Publiceer vaak

Door vaak te publiceren beoordelen zoekmachines jouw site als inhoud die vers en regelmatig bijgewerkt is. Het is belangrijk om nieuwe en relevante inhoud te bieden aan lezers en aan zoekmachines. (Opmerking voor webmasters: SimpleDifferent herbouwt ook automatisch de sitemap voor zoekmachines elke keer dat je de site opnieuw publiceert.)


Profiteer van updates en upgrades

Het is gewoon een goed idee om je site vaak te publiceren. SimpleDifferent groeit voortdurend en biedt betere en verfijndere functies aan. Deze functies worden automatisch opgenomen in de SimpleDifferent-editor, maar je moet je site wel opnieuw publiceren zodat de wijzigingen van kracht worden op jouw website. 

Als je wijzigingen niet worden weergegeven nadat je de website hebt gepubliceerd

Als je de site hebt gepubliceerd en de recente wijzigingen die je hebt gemaakt niet worden weergegeven, is er waarschijnlijk een zeer voor de hand liggende oplossing.

Een computer bewaart eigenlijk webpagina's in zijn geheugen. Dit doet hij om de webbrowser sneller te maken wanneer je sites vaker bezoekt. Als je ondervindt dat nadat je de site publiceert wijzigingen niet worden weergegeven, dit waarschijnlijk komt doordat je computer een oudere versie van de website in het geheugen heeft staan. 


Om dit probleem op te lossen

Hoeft je alleen de pagina te vernieuwen.
Meestal is dit een cirkelvormige pijl bovenaan je webbrowser. Je kunt ook op ctrl + R drukken (command + R op Macs).


Als dat niet werkt, probeer dan een enkel vraagteken achter het webadres van je site te typen.
Bijvoorbeeld:
Dit is een handige truc die je browser dwingt om de pagina opnieuw op te laden.

Als je nog steeds geen wijzigingen ziet na het proberen van al deze trucs, neem dan gerust contact met ons op voor ondersteuning. Vergeet niet om details te vermelden en ons te vertellen of je deze trucs al hebt geprobeerd.