Personaliseer het grafische aspect van je website met
de ThemaDesigner

Als je op de penseel klikt kun je de thema-ontwerper gebruiken

Gebruikers kunnen een grafisch thema voor hun website uitkiezen uit de thema's die door SimpleDifferent worden aangeboden.Maar wist je ook dat Pro sites de thema-ontwerper kunnen gebruiken om je  eigen aangepaste thema's te maken? 


Vrijwel elk aspect van een grafisch thema kan worden aangepast met de ThemaDesigner. Je kunt grotere of kleinere wijzigingen aanbrengen in de achtergrondkleur, de tekststijl, de grootte, de letterkleur, en zelfs de venstervormen en kleuren. Met de ThemaDesigner kun je een grafisch thema maken dat bij jouw behoeften past. 


Hieronder vindt je een aantal voorbeelden van functies van de ThemaDesigner die je kunt gebruiken om een Pro site te bewerken. 

Om te zien hoe lettertypen er op je website uit zullen zien,
klik hier en bezoek de lettertype demonstratie site.


Welk thema moet je gebruiken voor je site?

Bij het maken van een grafisch thema moet je denken aan wat voor type website je lezers zullen verwachten te zien.


Een zeer goede manier om hier achter te komen is om andere websites te bekijken die een soortgelijk onderwerp hebben en aandachtig het grafische thema te bestuderen. De elementen die je op deze websites vindt zijn wat je lezers zullen verwachten in de activiteit die jij aanbiedt.

De elementen die uniek zijn voor een website zijn degene die jouw persoonlijkheid vormen. Het is ook hetgeen je zonder problemen kunt aanpassen om jouw website persoonlijkheid te geven.


Blader bijvoorbeeld eens door een aantal fotografie websites. De meeste gebruiken een zwarte of witte achtergrond, een aantal hebben variërende tinten grijs om hun foto's te presenteren. Wanneer je dit weet en je een fotografiewebsite bouwt, zou het onverstandig kunnen zijn om je foto's op een fel roze achtergrond te zetten.


Het is beter om de lezer te voorzien van een thema dat ze verwachten en hen gerust te stellen en zich thuis te laten voelen op jouw website.


Als je je eigen mening opzij kunt zetten en de lezers de kleuren van je website laat bepalen, ben je een professionele webdesigner.