De verschillende soorten blokken die je kunt gebruiken

Je kunt op dit pictogram klikken bovenaan elke gecreëerde blok om het type te wijzigen zonder de inhoud te wijzigen.


Hoe kies je de juiste combinatie van tekst en afbeeldingen voor je webpagina


Het type van een blok wijzigen. 

Wanneer een blok eenmaal gemaakt is kun je de indeling wijzigen door op het pictogram boven het blok te klikken. Foto's verplaatsen automatisch en worden aangepast aan het type blok dat je selecteert. Dit kun je zo vaak doen als je wilt.

Hieronder vindt je een selectie van de soorten foto- en tekst-layouts die mogelijk zijn en enige suggesties over hoe je ze kunt gebruiken.

Een kleine afbeelding links van de tekst 

Gebruikt dit om de aandacht van de lezer te trekken naar de foto en vervolgens de tekst het hoofdonderwerp van dit blok te laten zijn. 

Een effectief gebruik van dit type plaatsing is wanneer je wilt dat de afbeelding de tekst introduceert. Bijvoorbeeld wanneer je een lijst maakt met beschrijvingen van mensen of producten. Een foto van die persoon of product voor de tekst is dan zeer doeltreffend.

Een kleine afbeelding rechts van de tekst

Dit brengt de aandacht van de lezers eerst naar de tekst. Om dit effectief te gebruiken zou je een foto kunnen hebben die de tekst ondersteunt. Dit type plaatsing van een foto kan ook effectief worden gebruikt om meer aandacht te geven aan de tekst, aangezien het ook de tekst zal verkorten. Vaak is een abstracte afbeelding beter om een tekst aan te vullen.

Een grote foto links van de tekst

Dit soort plaatsing is bedoeld om de aandacht van de lezer naar de foto te trekken.

De tekst aan de zijkant is er om de foto te illustreren of te definiëren.


De foto is het hoofdonderwerp van dit type blok.

Een grote afbeelding rechts van de tekst

Een grote afbeelding rechts van de tekst brengt wat meer aandacht naar de tekst al hoewel de aandacht van de lezer nog steeds voornamelijk op de foto gericht is. Gebruik dit type plaatsing wanneer je evenwicht wilt brengen tussen de tekst en de foto. De foto is belangrijk maar de tekst vergt ook enige tijd om te lezen.

Een zeer grote foto in het midden

Dit type plaatsing kan worden gebruikt voor een scroll-down fotogalerij of om alle aandacht van de lezer op de foto te vestigen. Afhankelijk van de toegepaste uitsnede kan dit soort gebruik ook zeer effectief zijn om te tonen dat een pagina eindigt. 

En vergeet niet dat je altijd direct onder elke foto tekst kunt toevoegen