Wat kun je doen met de teksteditor

Zo ziet de teksteditor eruit in een web browser wanneer je je website bewerkt.

In de bewerkingsmodus, klik op de tekst in een blok om het te bewerken.
Je kunt titels toevoegentekst vet maken

cursief maken

in het midden centreren

of rechts uitlijnen

Tekst vet maken

Tekst kan vet gemaakt worden door de tekst te selecteren en de vetgedrukte knop bovenaan de tekst editor te klikken. Vette tekst lijkt belangrijker en trekt de aandacht van de lezer. Het is een goed idee om kleinere titels vet te maken om te verduidelijken wat belangrijk is.

Cursief

Om tekst cursief te maken, moet je de tekst selecteren die je cursief wilt maken en op de cursiefknop klikken. De knop met de I. Cursief is een uitstekende manier om speciaal aandacht te trekken naar een enkel woord in een lijst, of een groep woorden te onderscheiden in een stukje tekst.

Titels

De titelknop is een zeer belangrijke functie.
Titels zijn belangrijk voor zowel lezers als voor zoekmachines.
Titels zijn ook een manier om de inhoud te structureren zodat het gemakkelijker voor lezers is om de antwoorden te vinden op de vragen die ze zullen hebben.
Titels geven Google ook een overzicht van de site. Zoekmachines zien titels als belangrijke uitdrukkingen en proberen je site gedeeltelijk door deze titels te begrijpen. 

Om een deel van een tekst in een titel om te zetten, selecteer de tekst waarvan je een titel wilt maken en klik op de knop 'titel' (T) in de editor.
Houd er rekening mee dat alle tekst tot een nieuwe regel (een druk op de enter-toets) een titel wordt.
De grootte en kleur van titels kunnen in de Thema Designer worden bewerkt. (Op Pro sites)


[ Zie onze handleiding Schrijf voor het web, om meer te leren over hoe je titels correct gebruikt].

Uitlijnen

Gebruik deze knoppen om tekst links, rechts, gecentreerd uit te lijnen of om tekst uit te vullen. Dit kan een hele goede manier zijn om meer aandacht te trekken naar delen van tekst of gewoon om tekst er netjes en schoon uit te laten zien.

Opsommingstekens

Opsommingstekens kunnen gebruikt worden om een genummerde of een bulleted lijst te maken. 
  • Klik eenvoudigweg op de knop en begin met het schrijven van je lijst..
  • Wanneer je een nieuw item op de lijst wilt maken, druk dan op enter en de tekst editor zal automatisch een nieuw punt invoegen. 
  • Om een lijst af te maken, drukt op enter en klikt eenmaal op de opsommingstekens-knop om het uit te schakelen. Je kunt ook twee keer op Enter drukken om een lijst te beëindigen.

Reinig-tekst knop

SimpleDifferent probeert zo vriendelijk mogelijk voor kopiëren en plakken te zijn. Desalniettemin verschijnt er soms vreemde opmaak in de editor en is het moeilijk om je er van te ontdoen.
De kleine bezem is een handige knop als je bijvoorbeeld tekst van andere bronnen (bijvoorbeeld uit Microsoft Word) kopieert en je ondervindt dat de opmaak niet is wat je verwachtte. De reinig-tekst knop verwijdert alle opmaak van tekst die je in een blok hebt ingevoerd.

Koppelingen maken

Behalve deze knoppen zijn er ook vier knoppen om koppelingen te maken in de editor.
[ zie de toegewijde pagina over het gebruik van koppelingknoppen. ]

De kleur en grootte van tekst wijzigen

In een SimpleDifferent-site kunt je acht verschillende soorten tekst vinden. Ieder type tekst kan onafhankelijk worden bewerkt in de ThemaDesigner. Je kunt dan de grootte, kleur en het lettertype van de tekst veranderen.


De grootte van alle tekst tegelijk aanpassen

Naast het maken van individuele wijzigingen, kun je bij elk van de acht teksttypen ook een algemene wijziging toepassen op alle tekst van de website. Je kunt dit doen via het menu 'Site Instellingen'. Klik op "De grootte van de lettertypen wijzigen van deze site". De standaard tekstgrootte is "normaal". Er zijn twee kleine maten voor de tekst te selecteren. Als je tekst groter wilt maken dan de standaard, kunt je dit via de ThemaDesigner doen.


...
Schrijven voor het web is een specifieke bekwaamheid

Ben je op zoek bent naar goede inhoud voor je website

[ klik hier om onze gedetailleerde handleiding te lezen over hoe te schrijven voor het web.]