Hoe je foto's, kaarten of video's
kunt gebruiken om je SimDif-site te illustreren

Wanneer je op de afbeelding van een blok klikt, heb je de keuze om verschillende dingen in te voegen


Foto's gebruiken op je SimpleDifferent-website

Het illustreren van een website met foto's is vrijwel essentieel om meer aandacht te krijgen en ervoor te zorgen dat je lezers zich meer thuis te voelen wanneer zij je website bezoeken. De SimpleDifferent tool kit geeft je een aantal geweldige functies voor het werken met foto's. 

Lees onze pagina over de verschillende typen blokken en leer hoe je foto's toepast naar gelang hetgeen je wilt uitleggen.


Belangrijk: Het bewerken van de metagegevens in foto's

Je kunt metagegevens toevoegen aan foto's in de vorm van een fotobeschrijving. Het is een goed idee om een beschrijving aan al je foto's toe te voegen, zelfs als je ze niet wilt weergeven. Het is ook mogelijk om de bestandsnaam van een foto te wijzigen.
Het kan bedoeld zijn voor mensen die foto's niet goed kunnen zien, maar het is zowel de enige manier voor Google om het te "zien" en ernaar te verwijzen.


Er zijn twee verschillende type foto's die je kunt gebruiken met SimDif

1. Je kunt je eigen foto's uploaden

Om dit te doen moet je foto's in .jpg, .gif of .png bestandsformaten hebben. Als je niet weet wat dat betekent, de kans is groot dat je foto's al in .jpg formaat staan. Je moet er ook voor zorgen dat je foto's klein genoeg zijn om op internet te kunnen worden gebruikt. Grote foto's nemen veel tijd om naar je site te uploaden. Zorg er echter voor dat foto's minstens 700 pixels breed zijn.


2. Je kunt gratis toegang krijgen tot de Flickr Creative Commons foto's

Veel fotografen en artiesten gebruiken de Creative Commons auteurslicentie om hun foto's en afbeeldingen publiekelijk te delen. Wanneer een foto onder deze licentie valt, bent je van harte welkom om de foto op je website te plaatsen zolang je de artiest zelf maar crediteert. SimpleDifferent helpt je hier op twee manieren mee. Ten eerste worden alleen Creative Commons foto's weergegeven in de zoekresultaten. Ten tweede wordt er wanneer je een foto van Flickr gebruikt automatisch een link toegevoegd aan je website zodat de aard van de licentie is na te gaan.

De SimDif fotobewerkingsgereedschappen

Met iedere foto die je gebruikt, of het nu uit Flickr of een eigen foto is, je heb een aantal gereedschappen om de foto te bewerken om het goed op het internet weer te gegeven.

De foto afmeting
Foto's moeten klein zijn, anders zal het zeer lang duren om ze op het scherm van de kijker te laten verschijnen. SimpleDifferent past automatisch alle foto's aan om ze geschikt te maken voor internetgebruik. Het uploaden van grote foto's kan echter tijdrovend zijn en vaak zullen foto's er niet zo goed uitzien als je had verwacht. Het beste is om foto's te verkleinen alvorens ze te uploaden naar SimpleDifferent.
Wanneer je een foto importeert kunt je het ook bijsnijden. In de Apps is het de knop aan de rechterkant van de afbeelding.

Foto's bijsnijden

Je beschikt ook over een fotobijsnijder. Gebruik gewoon de bewerkingsgereedschappen en sleep de gele hoeken naar de grootte die je wilt toepassen. Dit zal de foto bijsnijden voor weergave. De originele foto is nog steeds beschikbaar, dus wanneer je het later wilt wijzigen is dat mogelijk.

 

Spiegelen en roteren van foto's

Je kunt een foto horizontaal of verticaal spiegelen en tevens 90 graden draaien in elke richting.
 

De grootte van de miniaturen aanpassen

Je kunt ook de manier waarop galerij-miniaturen worden bijgesneden aanpassen in het paneel "Site Instellingen". 


Een Google Map toevoegen

Het is ook mogelijk om een Google-map toe te voegen in plaats van een foto. Klik gewoon op het fotovenster en selecteer de optie 'Google Map' en volg de aanwijzingen om een Google-kaart te implementeren met jouw specifieke instellingen.
Deze kaart zal scrolbaar zijn voor je lezers waardoor ze eenvoudig iedere locatie kunnen vinden. Waar dan ook ter wereld. 

Een Youtube-video plaatsen

Je kunt iedere video toevoegen die op Youtube staat. Het enige wat je moet doen is op het fotovenster klikken en de optie Youtube video selecteren.
Je zult dan de Youtube video die je wilt delen moeten opzoeken in onze zoekmachine. Als je op het internet gebruikt maakt van een browser om de video op je site toe te voegen, dus geen app, moet je gewoon de link 'delen' van de video kopieren.